A Cash and Carry nagykereskedelmi üzletág 17 ezer németországi dolgozójának küldött levélben a csoport "még keményebb csökkentést" jelentett be - erősítette meg társaság szóvivője a Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung értesülését. A leépítés novemberben kezdődik az adminisztrációban és az áruházakban a természetes fluktuáció révén, azaz a távozók helyét nem töltik be.

A Metro nagykereskedelmi üzletága jelentős átalakulás elott áll, a jövőben ismét az alapvető fontosságú területekre - szállodák, vendéglátóipari egységek, catering - kiszolgálására koncentrálnak. A társaság júliusban - az átalakítás költségei miatt - az idei második negyedévre negatív eredményt jelentett növekvő eladások mellett. Az átalakítás egyes egyes Real-üzletek eladását, mások bezárását is jelentheti, s felmerült a Galeria Kaufhof eladása is.

Adó után a Metro akkori közlése szerint 282 millió euró vesztesége lett a társaságnak az egy évvel korábbi 103 millió eurós nyereséggel szemben. Az EBIT idei első negyedéves értékét 282 millió eurós veszteségadatként jelentette a cég, de ezen eredménnyel kapcsolatban azt közölte, hogy éves szinten 6-8 százalékos javulását várja. Ugyanakkor árbevételként a második negyedévre 16,06 milliárd eurót közölt, ami több mint egymilliárd euróval nagyobb az egy évvel korábbi bevételi értéknél.

A cégcsoporthoz a Metro Cash and Carry áruházakon kívül a Real, a Media Markt, a Saturn és a Galeria Kaufhof áruházak tartoznak.