A Playboy, a CKM, a Cosmopolitan, a Joy, a Harper's Bazaar és az Esquire kiadója, a Marquard Media Polska visszavonja ezeket termékeit a lengyel piacról - írta a Business Insider Polska. A decemberi Playboy, CKM, Cosmopolitan és társaik lesznek az utolsó megjelenő lapok a lengyel piacon.

A kiadó az ismert indokkal magyarázza lépését: a nyomtatott lapok kiadása reménytelenül veszteséges. Egyébként Lengyelországban a Playboy lengyel változata jelent meg a leghosszabb ideig, az első lapszámok 1992-ben kerültek az utcákra.

Magyarországon is megszűnik a Playboy

Legalább egy tucat embert elküldtek a Marquard Mediatól Magyarországon is, megszűnik a magyar Playboy és Men's Health magazin - tudta meg a 24.hu.

A Marquard Media Polska - a svájci kiadó lengyel lányvállalata - teljesen feladja lapkiadó üzletágát. A döntést a vállalat igazgatósága hozta Bijan Khezri vezetésével. Ő 2017-ben csatlakozott a csoporthoz azzal az ígérettel, hogy megváltoztatja a cég elöregedett üzleti modelljét.

A luxus életmód-folyóiratok eladása évről évre csökkent, például CKM példányszáma egyötödére esett vissza. A lapbezárások miatt a személyzet nagyjából 70 százaléka elveszti munkáját - a cégnél jelenleg 110-120 ember dolgozik. Ugyanakkor több embert fognak alkalmazni a digitális üzletben, ahol már most 30 fejlesztő informatikus dolgozik.