Nem okozott meglepetést az LVMH harmadik negyedévi jelentése. A Louis Vuitton-táskákat a TAG Hauer karórákat és a Dom Pérignon pezsgőmárkát is forgalmazó vállalat ugyanis a világjárvány előtti időszakhoz képest kétszámjegyű növekedést jelentett. 

Bevételük a tavalyi 10,6 milliárd euróhoz képest már márciusban is majdnem 14 milliárdra duzzadt, és a legfrissebb elszámolások további bevétel-gyarapodást mutatnak. A harmadik negyedévben ugyanis több mint 15,5 milliárd eurónyi bevételt könyvelhettek el, amely még az elemzői várakozásokat is kissé túlszárnyalta - írja a Finanzen.at.

Az üzleti lap kiemelte, a csoport a divat- és a bőráru üzletágával hasított: a Dior és a Louis Vuitton termékei továbbra az LVMH zászlóshajói. Az ázsiai és az amerikai piac olyan szintű növekedést mutat, amely a koronavírus előtti legjobb években volt jellemző - fogalmaznak. A világszerte nagyjából 150 ezer alkalmazottat foglalkoztató francia LVMH a jövő évre is további növekedést prognosztizál.

A Louis Vuitton legutóbb akkor került célkeresztbe, amikor szeptemberben megtagadta az állatvédők követeléseit, ezért továbbra is árulnak állati prémet. Állatvédő szervezetek évtizedek óta küzdenek azért, hogy ne öljenek le állatokat pusztán a bundájukért. Bár a teljes egészében szőrméből készült kabátok az utóbbi években kimentek a divatból, díszítő elemként, szegélyként vagy luxustáskák részeként az állati prém még mindig népszerű.