"Pénzmosás a gyanú, razziát tartottak a maláj hatóságok Vinod Sekhar irodáiban, számolt be az imént a Malaysia Now portál. Ő az, aki Orbánék legfontosabb üzletfele volt a lélegeztetőgép-bizniszben – írta közösségi oldalán Stummer János, a bejegyzést a hang.hu tette közzé.

Több nyomozó iroda együttműködéseként lerohanták a kuala-lumpuri kötődésű Vinod Sekhar üzletember érdekeltségébe tartozó Petra Group irodáit, dokumentumokat és tárgyi eszközöket foglaltak le – írja a maláj lap cikkére hivatkozva a Magyar Hang online kiadása. Pénzmosás és adóelkerülés gyanújával nyomozhatnak. Egy forrás azt mondta a lapnak, hogy a razzia hozzávetőlegesen két hete történhetett Kuala Lumpur külvárosában, Bangsarban. A lap megkeresésére a maláj hatóságok nem kommentálták az ügyet.

Vinod Sekhar a tulajdonosa a GR Technologies nevű cégnek, amelyen keresztül a magyar állam még a koronavírus-járvány elején 6258 lélegeztetőgépet vásárolt 178 milliárd forintért - maláj közvetítőként, Kínától.

A momentumos Tompos Márton korábban egy videóban mutatta be, hogy a kétes hírű üzletembernek milyen ügyei voltak korábban. A férfi korábban nem foglalkozott egészségügyi eszközökkel, de mivel vannak érdekeltségei Magyarországon, a külügyminisztériummal is kapcsolatban áll, így megkérték, hogy próbáljon gépeket szerezni.