Az olasz cikkíró állítása szerint mind a FIAT-vezérigazgató Sergio Marchionnéhoz, mind az Audi-főnök Rupert Stadlerhez közel álló források megerősítették, hogy a két vezér nagyszabású szerződésról tárgyal. A megbeszélések hírek szerint érintik a FIAT Pomigliano d' Arcóban levő üzemét is, amelyet a hatvanas években kifejezetten Alfa Romeók gyártására építtetett a csoport, most viszont FIAT Pandák készülnek benne.

A FIAT-Audi tárgyalások akár kiterjedhetnek az olasz csoporthoz tartozó Magneti Marelli alkatrészgyártó átvételére is - tette hozzá a WardsAuto cikke. A FIAT-nak az esetleg befolyó pénz jól jönne ahhoz is, hogy 100 százalékban megszerezhesse a már többségi tulajdonában levő Chryslert - emlékeztett az olasz Investireoggi gazdasági portál.

A FIAT-részvények árfolyama alig fél százalékkal erősödött délelőtt - ebben egyrészt az is közrejátszhatott, hogy nem először röppennek fel az Alfa Romeo eladásáról szóló pletykák, másrészt, hogy a FIAT elzárkózott a kommentálástól, az Audi szóvivője szerint pedig nincs lényegi információ a hírekben

A Volkswagen-csoporthoz tartozó Audi már jelen van Olaszországban a Lamborghini sportkocsik, illetve a Ducati motorok gyártójaként, ezen kívül hozzá tartozik a 2010-ben megvásárolt Italdesign Giugiaro autótervező cég is.