Az NBB hitelező lett a Medicover csoport Schuldscheindarlehen (SSD) kibocsátásán belül. A csoport a kijelölt tíz éves részletből származó bevételeket további technológiai korszerűsítésre és tevékenységeinek bővítésére fordítja a kelet-közép-európai régióban, elsődlegesen az NBB három tagállamában: Magyarországon, Romániában és Szlovákiában. Így az ügylet egyik legfontosabb jellemzője az integrációs hatás - közölte az NBB.

Ezekben az országokban a Medicover jelenleg több mint 30 klinikát, 15 diagnosztikai laboratóriumot és 3 nagy kórházat üzemeltet, emellett mindenki számára elérhető csúcstechnológiás egészségügyi szolgáltatásokat nyújt.

Az NBB és a Medicover csoport 2019 óta működnek együtt, amikor a bank először nyújtott finanszírozást ügyfele romániai egészségügyi létesítményeinek fejlesztésére. Az ilyen ügyeletek különösen fontosan a bank számára, mivel megvalósításuk teljesen megfelel küldetésének multilaterális fejlesztési szervezetként, és hozzájárul az ENSZ fenntartható fejlődési céljainak (Sustainable Development Goals, SDGs), azok közül jelen esetben az Egészség és jóllét célkitűzés eléréséhez.

A Nemzetközi Beruházási Bankot 1970-ben, KGST-tagok alapították. Meghatározó tulajdonosa Oroszország, de részvényese Bulgária, Kuba, Csehország, Magyarország, Mongólia, Románia, Oroszország, Szlovákia és Vietnám. Jelenlegi székhelye Budapest.

QP | Quality Placement