Eszerint a PayPal-számlával rendelkező magyar felhasználók díjmentesen küldhetnek forintot Magyarországon belül, továbbá eurót és svéd koronát az Európai Gazdasági Térség (EGT) országaiba, amennyiben ehhez nem szükséges pénznemek váltása. Az új funkció lehetővé teszi, hogy bármilyen banki adat megadása nélkül, csupán a címzett e-mail címének megadásával intézhessék egymás közt pénzügyeiket.

A cég 25 európai országban, köztük Magyarországon is bevezeti díjmentes P2P szolgáltatását, amely elsősorban a családi és baráti körben fennálló kis összegű tartozások rendezésére kínál megoldást. A pénz küldése és fogadása a már magyar nyelven is rendelkezésre álló weboldalon és a mobilapplikációval is lehetséges. A szolgáltatás díjmentes függetlenül attól, hogy a számlához rendelt bankszámla, bankkártya, vagy az egyenleg szolgál a tranzakció fedezetéül.

QP | Quality Placement

A társaság megbízásából a Censuswide piackutató által készített kutatás szerint a magyarok évente átlagosan 9-15 ezer forint között hiteleznek baráti és a családi körben, átlagosan 3 ezer forinttal tartoznak egymásnak, és a vissza nem fizetett összegek akár a 300 ezer forintot is elérhetik. A felmérés szerint a magyarok 15 százalékának nehézséget okoz begyűjteni a barátoktól és a családtagoktól egy közös ajándék megvásárlására, egy csoportos nyaralás lefoglalására, vagy egy rendezvényre szóló belépőjegyek megvásárlására megelőlegezett összeget. A fő okok, amelyek miatt az adósok nem fizetik vissza a tartozásukat, hogy a távolság miatt ritkán találkoznak a hitelezővel, nincs náluk elég készpénz, nincs a közelben atm, vagy egyszerűen csak elfelejtik visszafizetni az adott összeget.