A megrendelés piaci értéke többmilliárd euró, de pontos adatot nem közölt.

A megrendelés is jelzi, hogy elkötelezettek az indiai légi kapcsolatok, a gazdaság és a mobilizáció fejlesztésre iránt. A légiközlekedési piac folyamatosan bővül, az Indigo célja pedig, hogy a legjobb légi szállítási hálózatot alakítsa ki - mondta Ronojoy Dutta, az Indigo vezére.

QP | Quality Placement

Christian Scherer, az Airbus kereskedelmi igazgatója szerint az A320neo család a diszkont légitársaságoknál is hatékonyabb üzemelést, alacsonyabb költségszintet és kényelmesebb utazást jelent.

Az Indigo eddig is a legnagyobb vevője volt az új generációs keskenytörzsű Airbusnak, a mostani megrendeléssel összesen 730 példányra van szerződésük. A légicég a szeptember 30-ával végződött idei első fél évben 66 millió dollárnak megfelelő rúpia üzemi nyereséget ért el az egy évvel korábbi 134 millió dolláros veszteség után.

Az A320neo az Airbus új generációs keskenytörzsű repülőgépe, amelyből szeptember 30-ig a gyártó több mint 6600-at értékesített világszerte 110 ügyfélnek. A magyar hátterű Wizz Air szintén nagy vásárlója ennek a típusnak, mintegy 270 példány vételére van érvényes szerződése a Váradi József vezette fapados társaságnak.