A légi cég a szeptember végével záródott pénzügy második negyedévében 225 millió euró profitja keletkezett, először lett nyereséges 2019 utolsó negyedéve óta.

A Ryanair most 100-200 millió euró veszteséggel számol a március végével záródó pénzügyi évre. Ez ugyan jóval kisebb a tavalyi 815 millió euró mínusznál, de kedvezőtlenebb annál a júliusi előrejelzésénél, hogy a folyó pénzügyi évet "szerény veszteséggel" zárja. A cég várakozása szerint a 2023 március végével záruló pénzügyi évében válik ismét nyereségessé.

A szeptember végével zárult fél évben a Ryanair adózás utáni vesztesége 47,6 millió euróra zsugorodott az egy évvel korábbi 410,5 millió euróról. Elemzők kisebb, 43 millió euró mínuszra számítottak

A hathavi bevétel 83 százalékkal, 2,15 milliárd euróra ugrott az egy évvel korábbi 1,18 milliárd euróról. A fé lévben 39,1 millió utast szállított a cég, ez mintegy duplája az egy évvel korábbinak, az azt megelőző évhez, azaz a pandémia előtti utolsó esztendőhöz képest viszont 54 százalékos csökkenést jelent.

A légitársaság azzal számol, hogy mintegy 100 millió utasa lesz a folyó pénzügyi évben. A pandémia előtti utolsó évben 149 millió utast szállított a társaság - írta az MTI.