A Sanofi közölte, hogy részvényenként 38,00 dollárért készpénzben megvásárolja a Translate Bio összes forgalomban lévő részvényét, ami mintegy 3,2 milliárd dolláros tőkeértéket jelent a Translate Bio számára. A két vállalat igazgatótanácsa jóváhagyta az üzletet, a Translate Bio vezérigazgatója és az amerikai vállalat legnagyobb részvényese pedig támogatta a felvásárlási ajánlatot - közölte a két társaság a Reuters szerint.

A francia gyógyszeripari vállalat részvényei 0,3 százalékkal emelkedtek a kora reggeli kereskedésben a hír hatására.  A Sanofi 38 dolláros ajánlata 30,4 százalékos többletet jelent a Translate Bio augusztus 2-i 29,15 dolláros záróárához képest.

"A Translate Bio egy mRNS technológiai platformmal és erős tudásbázissal egészíti ki kutatásainkat, továbbfejlesztve képességeinket, hogy feltárjuk e technológia ígéretét a legjobb vakcinák és terápiák kifejlesztésére" - mondta Paul Hudson, a Sanofi vezérigazgatója.

A hírvivő RNS alapú megközelítés, amely a felvásárolt cég kutatásainak egyik területe, arra utasítja az emberi sejteket, hogy olyan specifikus fehérjéket állítsanak elő, amelyek immunválaszt váltanak ki egy adott betegségre. Így készül a Pfizer és a Moderna oltása is.

A Sanofi és a Translate Bio 2018 óta dolgozik együtt, és tavaly egyesítették erőiket egy mRNS-alapú COVID-19 vakcina kifejlesztése érdekében. I/II. fázisú klinikai vizsgálatuk időközi eredményeit a harmadik negyedévben várják.

A két vállalat több fertőző betegségre is vizsgálja az mRNS-vakcinák hatékonyságát, és júniusban megkezdtek egy I. fázisú vizsgálatot, amelyben egy szezonális influenza elleni lehetséges mRNS-alapú vakcinát értékelnek, építve a Sanofi mint a világ egyik vezető influenza elleni vakcinagyártójának szakértelmére.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!