A 97,5 millió darab (a meglévő részvények felét jelentő) új részvény kibocsátása a 28,5 eurós jegyzési ár mellett azt jelenti, hogy a bank 2,78 milliárd eurónyi tőkét gyűjtött be, ami jóval magasabb a korábban jelzett 2,25 milliárd eurónál. A bank árfolyama jelenleg 2,3 százalékos plusz környékén mozog.

Gyorsított könyvépítés keretében végrehajtotta szerdán az osztrák bankcsoport a már évek óta lebegtetett és két héttel ezelőtt fél éven belülre jelzett részvénykibocsátását. A menedzsment döntése értelmében 28,5 euró volt a részvényenkénti jegyzési ár, ami mindössze 4,7 százalékos diszkontot jelent a keddi tőzsdei záróárfolyamhoz képest. A részvényekből intézményi befektetők jegyezhettek, az újonnan kibocsátott részvények 21,3 százalékát visszatartják a meglévő részvényesek számára a hígító hatások mérséklése érdekében.

A meglévő részvényesek 2 meglévő részvényükhöz 1 új részvényt jegyezhetnek. A jegyzési jogokkal nem lehet kereskedni. A meglévő részvényesek január 24-étől február 7-éig jegyezhetik az új részvényeket. A ma jegyző intézményei befektetőknél január 28-a, a később jegyző részvényeseknél február 12-e a teljesítés napja.

A tőkeemelés után megjelenő elemzői kommentárok kiemelték, hogy viszonylag alacsony diszkont mellett kerültek lejegyzésre a papírok, a tőkeemeléssel pedig a Raiffeisen tőkehelyzete megnyugtató mértékben megerősödik.