A Model Y-ok gyártás idén tavasszal kezdődött "solid black" és "pearl white multi coat" fantázianevű fényezéssel.

A félvezetők globális hiányával és ellátási zavarokkal szembesülve más európai autógyártók is szűkítik a kínálatot, hogy az ügyfelek gyorsabban jussanak az autókhoz. A Renault például gyorsabban szállítja a fehér, fekete és szürke Arkana SUV-okat - írja a szakportál.

Gyorsít a Tesla-gyár

A Tesla német üzemében 12 napos tervezett szünetet tartanak, hogy a nyári vakáció alatt optimalizálják a gyártást. A kocsik karosszériája jelenleg 90 másodpercet tölt egy-egy állomáson, ez a jövőben 45 másodperc lesz. Ha vége a szünetnek, akkor három műszakban indulnak újra. Ez vonatkozik a festőműhelyre is, ahol ipari források szerint a termelés márciusi kezdete óta problémák vannak.

A vállalat április és június között 254 695 járművet szállított ki, szemben az első negyedévi mintegy 310 ezerrel. Korábban a Tesla negyedévről negyedévre növelte kiszállításait. Elemzők szerint az új texasi és grünheidei gyárak csak mintegy 6000 autóval járultak hozzá a teljes termeléshez. A cég 500 ezer autós éves kapacitás lenne a Berlin melletti üzemben.