Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A vállalat márciusban bezárta összes ukrajnai és oroszországi éttermét, miután Moszkva megszállta a kelet-európai országot.

A McDonald'snak 109 étterme volt Ukrajnában, de nem közölte, hogy hányat tervez újra megnyitni. Oroszországban 850 éttermének nagy részét májusban adta el az egyik helyi licencadójának – emlékeztet a Reuters.

Az újranyitásról szóló döntés "az ukrán tisztviselőkkel, beszállítókkal és biztonsági szakemberekkel folytatott széles körű konzultáció és megbeszélés után született, valamint figyelembe véve alkalmazottaink kérését, hogy visszatérhessenek a munkába" - írta Paul Pomroy, a McDonald's nemzetközi működtetett piacokért felelős vezetője az alkalmazottaknak küldött üzenetében.

A McDonald's közölte, hogy a beszállítókkal együtt dolgozik azon, hogy a termékeket eljuttassa az éttermekbe, és a dolgozókat fokozott biztonsági protokollok mellett visszahozza a helyszínre.

A hamburgerlánc Kijevben és Nyugat-Ukrajnában kezdi meg az éttermek újranyitását, azokon a területeken, amelyek jobban védve voltak a konfliktustól.