Az UniCredit helyi ajánlattevőkkel folytatott tárgyalásokat, de a fokozódó nyugati szankciók akadályozták ezeket az erőfeszítéseket, így a keresés kiterjedt olyan országokra, mint Kína és India, ahol egy forrás szerint a vevők nyitottak lehetnek az alkura- írja a Reuters.

Egy másik forrás szerint tárgyalások folynak a potenciális befektetőkkel, akiket nem neveztek meg.

Andrea Orcel, az UniCredit vezérigazgatója májusban azt mondta elemzőknek, hogy a szankciók miatt fokozatosan csökkent az orosz vevővel való üzletkötés esélye, és "az ablak eléggé beszűkült ".

Már volt kísérlet helyben eladni az Unicredit orosz egységét.

Az olasz pénzintézet most viszont máshol keresgél, bár egy orosz üzlet továbbra is lehetséges - mondták a források, akik a téma érzékenysége miatt nevük elhallgatását kérték.

Az UniCredit szóvivője nem kívánt nyilatkozni a hírszolgáltatónak.

A kínai, indiai vagy török befektetők - olyan országok, amelyek nem támogatták az Oroszország elleni szankciókat - érdeklődhetnek az olyan eszközök iránt, amelyek árát az ukrajnai háborút követő nyugati cégek menekülése csökkentette.

Az UniCredit az európai bankok közül a legnagyobb oroszországi kitettséggel rendelkező bankok közé tartozik, ahol az ország 14. legnagyobb hitelezőjét működteti.