A Visa és a Tink együttműködése révén az ügyfelek egyszerűbben láthatják át ügyleteiket, beleértve pénzük, pénzügyi adataik és pénzügyi céljaik kezelését. A vállalkozások pedig hozzáférhetnek majd a digitális és biztonságos működéshez szükséges eszközök szélesebb és testreszabottabb köréhez, legyen szó akár fizetések indításáról, bankszámlakivonatok és számlák egyeztetéséről vagy alternatív finanszírozás eléréséről.

"A digitális eszközök az új gazdaság hajtóerői, a Visa és a Tink közösen támogatja a digitális pénzügyi szolgáltatások szélesebb választékát és magasabb minőségét, mivel a kereskedelem, a pénzügyi szolgáltatások, valamint a fizetések határai egyre inkább összeérnek" - mondta Charlotte Hogg, a Visa Europe vezérigazgatója.

Jack Forestell, a Visa termékigazgatója hangsúlyozta: "A nyitottság és az innováció az a két kulcsfontosságú elem, amely a jövőbeni digitális pénzügyi szolgáltatások növekedéséhez szükséges. A Visa jól bevált infrastruktúrájának, valamint a rugalmasság, a kiberbiztonság és a csalásmegelőzés területén végzett folyamatos befektetéseinek párosítása a Tink API-jaival, technológiájával, illetve ügyfélkapcsolataival segít felgyorsítani a nyílt banki szolgáltatások elterjedését, világszerte biztos és megbízható platformot teremtve az innováció számára."

"A globális hálózatok lehetővé teszik az újítók számára a növekedést, a Visa a Tink számára pedig a legjobb építkezési alapot biztosítja. A Visa segítségével a vállalat több mint 15 ezer pénzügyi intézményhez csatlakozhat' - mondta Daniel Kjellén, a Tink vezérigazgatója és társalapítója.

A Tink a közeljövőben a Visa önálló leányvállalataként fog működni. A Tink vezérigazgatója és társalapítója, Daniel Kjellén, valamint a jelenlegi vezetőség továbbra is a szervezet élén marad.