A nap eseménye magyarországi szempontból az MNB kamatdöntése lesz délután 2:00 órakor. Elemzői várakozások szerint marad a 0,9 százalékos irányadó ráta.

Emellett megtartja az Államadósság Kezelő Központ a szokásos állampapíraukcióját, amelyen 3 hónapos diszkontkincstárjegyet dob piacra 25 milliárd forintért.

Európában előzetes januári feldolgozóipari és szolgáltatóipari beszerzési menedzser indexeket közölnek az eurózónára, Németországra vonatkozóan délelőtt 10:00 órakor. Elemzők az eurózónás feldolgozóipari indexben kis romlást - 54,9-ről 54,8 pontra -, a szolgáltatóipari mutatóban enyhe javulást - 53,7 pontról 53,9 pontra -, az összetett indexben pedig szintén enyhe javulást (54,4-ről 54,5 pontra) várnak.

Németországban az előzetes januári adat 55,6 pontról 55,4 pontra csökken, a szolgáltatóipari mutató 54,3 pontról 54,5 pontra javulhat, míg az összetett mutató 55,2-ről 55,4 pontra emelkedik a várakozások szerint.

Ezeken túl még délután 4:00 órakor egy használt lakóházak eladásairól szóló, tavaly decemberi statisztika lát napvilágot. Elemzők szerint ez a novemberi 0,7 százalékos emelkedést követően decemberben 2 százalékos csökkenést mutathat.

Illetve szintén 4:00 órakor közlik a Richmond Fed feldolgozóipari indexének januári adatait, ami a várakozások szerint az előző havi 8 pontról 6 pontra csökken.

A nap híre azonban a brit legfelső bíróság döntése lesz arról, hogy a kormánynak meg kell-e szereznie a parlament jóváhagyását a brexit elindításához.