A csehek egy százaléka tervez magyarországi nyaralást

Továbbra is a horvát tengerpart a csehek legkeresettebb nyári idegenforgalmi célpontja - derült ki abból az országos felmérésből, amelyet a Nielsen társaság készített az idei nyári turisztikai szezon előtt.
MTI, 2014. június 2. hétfő, 12:15
Fotó: Reuters

Az idén a csehek 13 százaléka kíván a horvát tengerpartra utazni, tíz százalékuk Olaszországba, hét százalékuk pedig Görögországba. A legtöbben - a megkérdezettek 42 százaléka - azonban Csehországban töltik nyári szabadságát - olvasható a hétfőn nyilvánosságra hozott felmérésben, amelyből kiderül, a cseh lakosság 18 százaléka gyakorlatilag sosem utazik szabadsága alatt.

A külföldre utazók rangsorában Magyarország a 12. helyen van. Az idén a csehek egy százaléka tervez magyarországi utazást a nyáron.

Szabadsága ideje alatt a csehek 32 százaléka évente egy alkalommal, 20 százaléka kétszer utazik el, míg 13 százaléka háromszor vagy többször is. A megkérdezettek kétharmada személyenként átlagban 8000 koronát tervez elkölteni szabadsága idején, az emberek egyötöde viszont 3000 és 5000 korona közötti összeget szán erre a célra - egy korona mintegy 11 forint.

A gazdasági válság a csehek nyaralási szokásait általában nem nagyon érintette. A megkérdezettek 18 százaléka a korábbinál kevesebb időt tölt nyaralással, 12 százalék többet, míg az emberek kétharmada azt állítja, hogy ezen a téren nem változtatott semmit. Ami az 55 év feletti személyeket illeti, ott már érezhető a válság: a megkérdezettek 20 százaléka állította, hogy ritkábban és rövidebb időre megy szabadságra.

A csehek 36 százaléka 7-9 napra utazik nyáron külföldre, míg 10 napra 22 százalékuk.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

jobbbajobbb, 2014.06.02 18:53

....100 000 cseh ,nem rossz ..
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html