A vártnál gyengébb foglalkoztatottsági adat az Egyesült Államokból

Az Egyesült Államokban a szakértők által vártnál némileg kisebb mértékben, 118 ezerrel nőtt novemberben a foglalkoztatottak száma a magánszektorban - derült ki az ADP adatfeldolgozó szolgálat szerdán kiadott havi országos foglalkoztatási jelentéséből (National Employment Report).
MTI-Eco, 2012. december 5. szerda, 14:39
Fotó: Napi.hu

A jelentés a mezőgazdaságot leszámítva a magánszektor valamennyi területét lefedi, és az első az amerikai munkaerőpiac alakulásáról a héten megjelenő makroadatok sorában. A szakértők nagyobb, 125 ezres növekedést vártak a múlt hónapra.

Csütörtökön délután a washingtoni munkaügyi minisztérium statisztikája jelenik meg az első alkalommal munkanélküli segélyt igénylők számának heti alakulásáról, pénteken délután pedig a novemberi havi munkanélküliségi és foglalkoztatási adatokat ismerteti a minisztérium.

Az elemzők várakozása szerint a munkanélküli segélyt először kérők száma némileg csökkent a múlt héten a megelőző héthez képest, a munkanélküliség pedig 7,9 százalék maradt novemberben.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

szkiita, 2012.12.05 18:53

Miért nem növekednek ?...Ott van Matolcsy ?...miért nem csökkent a munkanélküliség?a Fidesz kormányoz??..diktatúra van?..nincs sajtószabadság?...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html