Agyoncsapják a roncsautó-beszámítást Romániában

Sajátos változtatással módosítják a roncsautó-beszámítási lehetőséget Romániában: csak akkor fizet az állam a öreg verda új autóra cseréléséért, ha roncs még nem roncs.
Barabás Júlia, 2018. március 8. csütörtök, 06:40
Fotó: Napi.hu

Új feltételhez kötné a romániai roncsautóprogramban való részvételt a környezetvédelmi minisztérium - adta hírül a Maszol. E szerint csak az a használtautó-tulajdonos kaphatja meg az államtól a 6500 lejes (440 ezer forint) értékjegyet egy új gépkocsi megvásárlásához, akinek a járműve átment a műszaki vizsgán, azaz még lehet vele közlekedni.

Autópiaci szakértők szerint emiatt jelentősen csökkenhet az érdeklődés a roncsautóprogram iránt. A környezetvédők szerint az évek óta parkolókban felejtetett autóroncsok így ott maradnak. Az autószervizekben úgy látják, hogy a műszaki vizsga megszerzésének ára el fogja riasztani az autósokat lerobbant verdáik levizsgáztatásától.

A minisztérium azzal érvel, hogy az üzemképtelen autók valójában fémhulladéknak számítanak, amelyet a törvény szerint a tulajdonosok kötelesek ingyen megsemmisíttetni.

A fotó forrása: Földi D. Attila/Napi

HOZZÁSZÓLÁSOK