Az Education First svéd oktatási társaság egy online nyelvi tesztet használt ahhoz, hogy felállítsa az európai nemzetek angoltudásbeli sorrendjét. A lista alapján a hollandokat a svédek, norvégok, dánok és finnek követik - a skandináv és az északi országokról általánosan elterjedt vélemény, hogy nagyon jól beszélnek angolul. Nyolcadik helyen azonban meglepetésre nem a németek, hanem az osztrákok állnak - írta a portál.

Magyarország a középmezőnyben áll a maga 15. helyével, megelőznek minket a lengyelek és a horvátok is, rögtön utánunk pedig a románok és szerbek következnek.

Az európai lista végén az olaszok, spanyolok, lettek és a franciák állnak. A szervezet szerint ettől függetlenül az európaiak angolnyelvtudása egyértelműen fejlődik - a franciáknak például sikerült javítaniuk tavalyi helyezésükön, igaz nem sokat (31. hely). Az eurózóna négy legnagyobb ipari társadalma közül azonban csak a németek beszélnek jól angolul.

Az angol a világ harmadik legtöbb anyanyelvi beszélővel rendelkező nyelve a kínai és a spanyol után. Egymilliárdnál is többen beszélik első vagy második nyelvként.