Atommal válaszol Trump beiktatására Kína

A kínai hadsereg az ország északi tartományába telepített néhány nagy hatótávolságú interkontinentális nukleáris rakétát, a hivatalos indoklás azért, mert az USA-nak immáron Kínával szemben barátságtalan elnöke van.
Napi.hu, 2017. január 24. kedd, 15:16
Fotó: Reuters

A kínai hadsereg áttelepített néhány Dongfeng-41 típusú interkontinentális ballisztikus rakétát Hejlungcsiang tartományba - vette át az AP hírét a Moscow Times. A fegyverek így az ország legészakibb részébe kerültek, amely határos Oroszországgal.

A hír először úgy szivárgott ki, hogy az interneten fotók jelentek meg az órási teherautókra szerelt, mozgó kilövőállásaikon utazó rakétákról, amit éppen útban vannak új állomáshelyük felé. Ezt követően a hivatalos pekingi álláspontot képviselő Global Times című lap megerősítette az áttelepítést.

Veszélyes fegyver

Az elemzőktől származó információk szerint a fotók valóban Hejlungcsiang tartományban készültek fogalmazott a lap, amely ezt követően magyarázatot is adott az intézkedésre. Eszerint a nukleáris robbanófejek szállítására képes rakétákat a Kínával szemben közismerten kritikus Donald Trump amerikai elnöki beiktatására válaszul telepítették át.

Az USA nem mutat tiszteletet a Kínai Népköztársaság fegyveres erőivel szemben - folytatódott az indoklás. A Dongfeng-41-es hatótávolsága 12-15 ezer kilométer, amivel a világ legnagyobb távolság megtételére képes atomfegyvere. Kína 2016 áprilisában sikeres tesztet folytatott a DF-41-essel a Dél-kínai-tenger térségében.

Az oroszokat nem érdekli

Az északi átköltözéssel a Föld gömb alakját figyelembe véve a rakéták minden bizonnyal közelebb kerültek az USA-hoz. A Kreml közönyösen reagált arra, hogy egy Oroszországgal szomszédos tartományban kötöttek ki. Nem látunk Oroszországgal szembeni fenyegetést a kínai katonai mozgásokban - fogalmazott Dmitrij Peszkov kormányszóvivő.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

matura, 2017.01.25 08:46

orbán már n em tud akkora merényletet elkövetni a határon belüliek ellen hogy fanjai ne férjenek hozzá hátulról
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

VasiMu, 2017.01.24 21:43

@ptiszai60@gmail.com: Mi magyar emberek mind a 15 millió kiállunk Orbán mellett. Trump beállt Orbán mögé lengyel testvéreink és cseh barátaink után, de egyre több europer is követi, lásd Taljani-t! jeleneleg a náci Merkel még utolsó vérig küzd, méltó akar lenni nagy führeréhez. A "pc"-nek nevezett álliberális ámokfutás elbukott, nem kér a nép a folyamatos ahazudozásokból. Úgyhogy liberálfasiszta véleményed tarsd meg magadnak!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

ptiszai60@gmail.com, 2017.01.24 17:02

Orbán és híveik, illibcsik?
Nehéz dolgotok lesz.
Trump-nak vagy a kínai bolsi pártfőtitkárnak nyaltok ahogy a bolsi KGB Putyin valagát nyaljátok?
Kettő együtt nem fog menni !
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html