Az EU is "nemzeti konzultációt" szervez

Orbán Viktor miniszterelnök pénteken jelentette be, hogy nemzeti konzultációt szerveznek a koronavírus okozta válság kezeléséről, eközben viszont az Európai Bizottság arra kíváncsi, hogy mi legyen az EU-források országokon átívelő felhasználásával.
Szabó Dániel, 2020. május 31. vasárnap, 12:57
Fotó: Getty Images

Az EU-n belüli határokon átnyúló beruházások fontos szerepet játszanak az egységes piac teljes körű kiaknázásában, a magánfinanszírozás mozgósításában és további finanszírozási lehetőségek biztosításában a vállalkozások és az infrastrukturális projektek számára az Európai Unió egész területén. Ehhez fontos, hogy olyan kedvező EU-n belüli befektetési környezet legyen, amelyben egyértelmű szabályokat koherensen alkalmaznak, valamint hatékony jogorvoslati lehetőségek biztosítottak a befektetési lehetőségekhez való hozzáférésnél - ezzel a magyarázó szöveggel kezdődik az Európai Bizottság új, nyilvános konzultációja, amelyben nemcsak az uniós állampolgárok, de a helyi cégek, érdekvédelmi szervezetek véleményére is kíváncsiak, hogyan kellene fejleszteni a határokon átívelő tagállamok közötti projektek finanszírozását.

Az EU-n belüli magas színvonalú befektetési környezet biztosítása érdekében a Bizottság értékeli az Európai Unióban a befektetések védelmének és a további bevonások egyszerűbbé tételének lehetőségeit. Ezért felhívja az érdekelt feleket, és általában véve az EU polgárait, hogy fejtsék ki véleményüket az EU-n belüli rendszer erősségeiről vagy gyengeségeiről, valamint osszák meg lehetséges fejlesztési ötleteiket.

A konzultáción május 26. és szeptember 8. között bárki részt vehet, aki a jelzett csoportok közé tartozik.

 

 

Orbán Viktor miniszterelnök egyébként éppen pénteken jelentett be egy jóval plasztikusabb nemzeti konzultációt: ennek témája a koronavírus, a járvány kezelése és a gazdaság újraindítása, valamint a "második Soros-terv".

Az uniós konzultációra az MSZP-s Ujhelyi István EP-képviselő hívta fel a figyelmet, aki szerint az ezzel kapcsolatos javaslatokat, kéréseket az Innovációs és Technológiai Minisztérium is várja és érdemi vitát fog majd szervezni róla. Bár a politikus úgy látja, hogy erről Magyarországon azért nem hallottak az állampolgárok, "mert a magyar kormány szép sunyiban elhallgatja."

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

zappara, 2020.05.31 22:22

@Hali-ho: legalább az idézőjelet észrevehetnéd....
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Hali-ho, 2020.05.31 22:12

Mivan???
A Napi-nál is beleitttak Gyurcsány viszkisüvegébe???

Olyan nincs, hogy EU és nemzeti!

Ez olyan, mintha Bangóné egy MTA témában foglalna állást!!!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html