Barack Obama beteg

Barack Obamának savas refluxa van - közölte vasárnap a Fehér Ház szóvivője és az elnök orvosa.
Inforádió, MTI, 2014. december 8. hétfő, 07:51
Fotó: Reuters

A torokfájásra panaszkodó elnök szombaton alapos orvosi, egyebek között egy száloptikai és egy CT-vizsgálaton esett át. Ronny Jackson, a haditengerészet kapitánya, az elnök személyes orvosa szerint Obama reflux elleni kezelést kap gyomorsava csökkentése céljából.

A reflux-betegség a tápcsatorna felső szakaszának működési zavara, amely miatt a gyomorsavval és emésztőnedvekkel elkeveredett gyomortartalom (refluxátum) visszajut a nyelőcsőbe, és ott kellemetlen tüneteket okoz.

Az elnök 28 percet töltött a bethesdai Walter Reed Országos Katonai Egészségügyi Központban. Josh Earnest, a Fehér Ház szóvivője szerint a vizsgálatot nem altatásban végezték, ezért nem volt arra szükség, hogy Obama a hatalom gyakorlását ideiglenesen átadja Joe Biden alelnöknek. Biden ennek ellenére felkészült a feladatra.

Jackson kapitány az elnökön májusban elvégzett általános felülvizsgálat után "kitűnőnek" ítélte meg az Obama egészségi állapotát.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

htszht, 2014.12.08 08:33

Obama elnök úrnak az egyik nagy rizikófaktora a GERD esetében a túlzott rágózás. Savkötők mellett erről a rossz szokásáról kellene eltanácsolni.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html