Elküldték az Aston Martinnal közlekedő volt bécsi magyar nagykövetet

A külügyi tárca kivizsgálta és azonnal elbocsátották a negyedmillió eurós Aston Martinnal közlekedő volt bécsi nagykövetet - számolt be az atv.hu.
Domokos László, 2018. november 20. kedd, 09:10
Fotó: AFP

Egy Aston Martint használ Bécsben a magyar nagykövetség egyik diplomatája - számolt be hétfőn az OE24 osztrák bulvárlap.

Az újonnan 250 ezer euróba (80 millió forint) kerülő sportkocsit a Ringstrassén fotózta le a lap egyik olvasója. A rendszám alapján a bulvárlap azt írta: az a bécsi magyar nagykövetség egyik dolgozójáé lehet.

A KKM sajtóosztálya az atv.hu-val azt közölte, hogy nem a tárca tulajdona a személygépkocsi, azt a volt bécsi nagykövet magánforrásból magánhasználatra vásárolta. A hír megjelenése után a közigazgatási államtitkár által azonnal elrendelt vizsgálat megállapította, hogy a gépkocsi diplomatarendszám-használata szabálytalan. A volt bécsi nagykövetet elbocsátottuk a KKM állományából - írta a tárca.

A jelenlegi bécsi nagykövet Nagy Andor, aki Perényi Jánost váltotta hivatalában.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

rotaryfun, 2018.11.20 11:00

@rotaryfun: és hát bűncselekmény is a hamis rendszám használata. -
Persze itt csak a padon ülő hajléktalant viszik bíróság elé, amit tiborcgyerek meg a többi narancsmaffia tesz az "semmi" - nem bűncselekmény.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

rotaryfun, 2018.11.20 10:56

Amikor még gázszerelő inas volt akkor kereste meg az árát :)
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html