Beindult a Putyin-ellenes offenzíva

Nem szabad engedni Vlagyimir Putyin orosz államfőnek! - ezzel az üzenettel utazott az Egyesült Államokba a lengyel külügyminiszter, ahol igyekszik meggyőzni erről az új elnök külpolitikai tanácsadóit.
Barabás Júlia, 2017. január 10. kedd, 17:35
Fotó: MTI/EPA

A lengyel diplomácia vezetője, Witold Waszczykowski, 10 nappal az új amerikai elnök, Donald Trump beiktatása előtt New Yorkban találkozik a leendő nemzetbiztonsági tanácsadóval, Robert Flynn tábornokkal, és Trump informális tanácsadójával, a 94 esztendős Henry Kissingerrel. Meg karja őket győzni arról, hogy Putyinnak nem szabad engedni! - jelentette a Gazeta Wyborcza amerikai tudósítója.

Jól tette

Waszczykowski New Yorkban újságírók előtt kijelentette: kormánya elégedett, mert a megválasztott elnök Oroszország ügyében határozottan eltért választási retorikájától, amelyben feltűnően pozitívan nyilatkozott az orosz államfőről. Trump külpolitikai irányvonala immáron beleillik a Republikánus Párt fő irányvonalába.

A Gazeta tudósítója felhívja a figyelmet arra, hogy a megfigyelők többsége nem ért egyet a lengyel külügyminiszterrel. A megválasztott elnök még néhány nappal ezelőtt is azt írta a Twitteren, hogy "a jó kapcsolat Oroszországgal jó és nem rossz dolog. Csak a buták és az idióták gondolják, hogy ez rossz".

Az "idióták" körébe tartozik például a republikánus John McCain szenátor, aki "banditának és gyilkosnak" tartja Putyint.

Hiba volt

Waszczykowski kifejtette, hogy a lengyelek "nem akarják Amerika és Oroszország közeledését megakadályozni, amennyiben az a továbbiakban sem az ő kárunkra történik". Bejelentette, hogy kedden megpróbálja Flynn tábornokot és Kissingert meggyőzni arról, hogy Putyinnak nem szabad engedni.

Más szóval nem szabad engedményeket tenni vele szemben, mert a történelem azt bizonyította, hogy ha mégis ezt teszik, az rosszul végződik. Az amerikai rakétaellenes pajzs Lengyelországba telepítésének törlése például csak felbátorította a Kremlt.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

foldnyuzo, 2017.01.11 17:34

@POTUS:
Nagy intézetek tévedtek, nekem nem szabad? Mindazonáltal nem is tévedtek oly nagyot, hiszen a szavaztok többsége Clintoné.
HAHAHAHA
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

POTUS, 2017.01.11 17:21

@foldnyuzo: Köszönjük mélyreható világpolitikai elemzésedet, szakértő úr. tudjuk, hogy ilyen komoly, nemzetközi ügyekben tévedhetetlen vagy. Pl. Hillary választási győzelmét is jó előre megjósoltad... Nem hívtak még a tévébe, politikai szakértőnek? Vagy tőzsdegurunak?

Ha ha ha
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

MLB2016, 2017.01.11 16:53

@foldnyuzo: Jól gondoltam. Egy kérdésre, felvetésre sem tudsz válaszolni, reagálni, csak a beteges képzelgésed öklendezed ide. :D

"védi a gazdáját" Megint bakot lőttél baromka. Nekem se putyin meg se az oroszok nem jelentenek többet mint a többi nép, vezető. Csak a szánalmas hazugságaidon, meg seggnyalásodon vagyok elképedve.
Ha az oroszok ilyen 'gyengék', miért fostok így tőlük???????
Nincs nap, h ne gyűlölködnétek. Mitől vagytok besz@rva?

Még arra az ártatlan kérdésre sem mertél válaszolni, hogy kik azok a 'mi'. :)) A retardáltak, jenkiseggnyalókák, 70-es IQ alattiak, mélyhülyék vagy kik vagytok? :D
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

foldnyuzo, 2017.01.11 16:20

Egy niemand védi a gazdáját, az eljövetelét várja Putyin elvtársnak, hogy leszáll a mennyből az első sorban fog állni, így reméli, és akkor megnyalhatja gazdája kezét.
Oroszország gyenge, immár lakóinak száma is fele csak egykori riválisának. Kényszerszövetségesei többnyire bizalmatlanok velük szemben, még OV. is visszavonulót fújt szép csendesen. Gazdasága szinte törpének tekinthető az amerikaihoz viszonyítva. A nagyhatalmi státusz erőltetése semmit nem hoz az orosz gazdaságnak inkább megroppantja azt. A beavatkozás az amerikai választási kampányba jól érzékelhetően növeli az oroszellenes érzelmeket és gyanakvást az amerikaiak körében.
Hát ebből nem lesz semmi haszna Putyinnak, meg az orosz népnek. Az orosz gazdaságnak égetően szüksége lenne az amerikai technológiákra, amit bajosan kaphatnak meg ha keménykedni próbálnak.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

MLB2016, 2017.01.11 15:35

@foldnyuzo: Az értelem ismét felböffent a napi bohócából. Ez a nagggyon komoly kis oroszellenes kampányod tele van ténnyel és bizonyítékkal. :D :D
"Tudnod kell, hogy mi tudjuk, tele van az ország orosz ügynökökkel."
Kik ezek az orosz ügynökök? Van valami tuti infód?
Ki az a 'mi'?

"Az orosz gyenge ezt Szíriában is bemutatták.." Egy fontos célja van az oroszoknak, aszadot hatalomban tartani.
Sikerült? Igen.
ámerikai tömeggyilkos elit célja ezzel ellentétes. Beszopták? Be.
A légierejével megoldottak amit csak lehetett, a többi már a szír hadsereg feladata. Mit kellett volna még tenniük, hülyegyerek? Tudom h tanulatlan, olvasatlan vagy, ezért megsúgom, h tartottak pár erődemonstrációt amitől a kedvenc pentagonodba is csak hüledeznek, mondhatni inkább besz@rtak.

"Obama elnök bölcsen cselekedett Szíriában.. Az ISIS-t az amerikaiak vezette koalíció likvidálja"
Kiket is "likvidál"nak??? Az isis-t ámerikai elit ötletéből és pénzéből, hozták létre.

obama az első ámerikai elnök aki a hivatalban töltött 8 évének minden napján háborúban állt.
Jelszava: Ölni tudnék egy nobel békedíjért.
Ilyeneknek vagy benne nyakig a valagába. A Földön jobb élet lenne a kedvenc agresszoraid nélkül. Persze a propagandájuk mögé látni az ilyen IQ zéró marháknak esélytelen.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html