Tavaly októberi szinten a Brent

Tavaly októberi szintre esett a Brent olajfajta ára csütörtök délelőtt arra a szerdai bejelentésre, hogy a múlt héten a vártnál nagyobb mértékben nőtt az amerikai olajtartalék.
Dzindzisz Sztefan, 2018. november 29. csütörtök, 11:02
Fotó: Pixabay

Röviddel fél tizenegy előtt az északi-tengeri Brent hordónkénti ára 1,12 dollár (1,88 százalék) csökkenéssel, 57,97 dolláron állt, ilyen alacsonyan utoljára tavaly október 25-én jegyezték - írja az MTI.

Az amerikai energiaügyi minisztérium szerdán azt közölte, hogy a múlt héten az amerikai olajtartalék 3,58 millió hordóval, 450,5 millió hordóra nőtt. A szakértők kisebb, 1 millió hordó növekedésre számítottak.

A kőolajat október elején még csaknem 4 éves csúcson, 86 dollár fölött jegyezték, azóta a Brent ára több mint 30 százalékkal esett részben azokra a félelmekre, hogy többlet alakul ki az olajpiacon.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

megalodon, 2018.11.29 12:51

Az igazi kérdés, hogy vajon miért ilyen drága NÁLUNK a gázolaj miközben bárhol MÁSHOL meg nincs igazán különbség

Oknyomozó újságíróknak némi tipp . AZ OMV csepeli raktárai eléggé üresek nem tud lejönni az uszállyal a gázolaj Swechatból.. (alacsony vizállás stb..) lehetne az OMV nél kicsit szaglázni.. a Mol röhög az egészen és kaszál.. nincs versenytárs ugyebár !
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html