Csapás a választásokra - ennyiért adnák el a szavazatokat

A demokrácia nagyobb dicsőségére az orosz választók negyede hajlandó eladni a szavazatát a szeptemberi parlamenti választások előtt, egy részük még határozott árfolyamot is megjelöl, amelyen tárgyalhatnak vele a dologról.
Napi.hu, 2016. augusztus 23. kedd, 19:39
Fotó: MTI/EPA

Az orosz választók közel negyede hajlandó áruba bocsátani a szavazatát szeptemberi parlamenti választások előtt - derült ki a Levada Center közvélemény-kutató intézet friss felméréséből, amelyet a Moscow Times idéz. A szavazók egy része azt is megmondja, hogy mennyire tartja a voksát.

A felmérés szerint az oroszok 11 százaléka ötezer rubelt (22 ezer forint) kérne a szavazatára igényt tartó politikai erőtől, hét százalékuk már kétezer rubelért is oda tenné az X-et ahova a megrendelő akarja. Vannak, akik még ennyire sem tartják a támogatásukat.

Egyre többen vannak

A 48 orosz régióban végzett közvélemény-kutatásban megkérdezett 1600 ember kevesebb mint kétharmada, 63 százaléka mondta azt, hogy elvi okokból elfogadhatatlannak tartaná voksa áruba bocsátását.

Úgy tűnik, nő azoknak az oroszoknak a száma, akik teljesen kiábrándultak a demokráciából, ugyanis a 2011-es Duma-választások előtt végzett hasonló felmérésben még csak a megkérdezettek 19 százaléka nyilatkozott úgy, hogy kész eladni a szavazatát.

Putyin a nyerő

A növekedést magyarázhatja, hogy az öt évvel ezelőtti választásokat súlyos csalások torzították el. Ezek között előfordult a voksok meghamisítása, illetve többes szavazás (amikor egy ember több szavazatot ad le). A választást kormányellenes tömegtüntetések követték.

Ennek ellenére most is a Vlagyimir Putyin államfő pártja, az Egységes Oroszország a választások esélyese. A párt támogatottsága Levadánál a tavaszi 42 százalékról a nyárra 35 százalékra esett, ami véletlenszerű ingadozást is fedhet. Az állami közvélemény-kutatók (VCIOM, FOM) stabilan 47-49 százalékon mérik az Putyin pártját.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

ttibu73, 2016.08.23 23:11

@Dakota Summer: Dakota Summer milyen név ez egy Putyin seggnyalónak ? Honnan irogatsz Moszkvából ? Nem Bolsi ..Bálsoj...tudod a szinház, na ott kell ezeket a színdarabokat előadni ! IVÁN ez jobban illik hozzád ! Tudod az ilyen megélhetési szélsőségesek mindíg is voltak meg lesznek is, gerinc nélkül, vastag bőrrel a képükön ! Igyál vodkát IVÁN !
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Pegazus_a_borbarat, 2016.08.23 21:50

"az öt évvel ezelőtti választásokat súlyos csalások torzították el"

Sommás megállapítás, ki mondta, talán a CNN amely szerint Szaddam Husszeinnek tömegpusztító vegyi fegyverei voltak, és amely hírcsatorna, a liberálmédia többi bohócával együtt, azóta se tudott egyetlen igaz hírt se közölni?

"A választást kormányellenes tömegtüntetések követték"

És ez olyan "tömeg" volt, mint a nálunk is (bér)hőzöngő, (bér)őrjöngő párszáz liberálbolsevik (bér)anarchista? Hogyhogy nem bukott bele Putyin?

Ha ha ha
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Dakota Summer, 2016.08.23 20:12

Nem volt semmi csalás 5 évvel ezelőtt, ez csak bolsi legenda. A kormányzat töretlenül népszerű, a szavazat áruba bocsátására pedig másutt is lenne igény szerintem. Legfeljebb nem ekkora %-ban, de ez nem a demokráciából való kiábrándultság, inkább az elszegényedés, az orosz gazdaság évek óta tartó hanyatlásának következménye.

Az efféle bolsi fanyalgás oka, hogy már előre készülnek az újabb bolsi vereség megemésztésére.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Pegazus_a_borbarat, 2016.08.23 20:01

Nálunk ezt az árfolyamot nyugdíjnak meg segílynek hívják. Igaz, az utóbbiból élő rétegnek kell még egy pár lejárt szavatosságú konzerv is a választás napján, meg persze busz ami láncszavazni szállítja őket, a nyuggerek viszont az ingyenélés (meg ingyen utazgatás) mellett megelégszenek azzal, ha néha kiőrjönghetik magukat a birkameneten.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html