Csehországban laposodik a járványgörbe

Kedden is lassabban nőtt a koronavírusos fertőzések száma Csehországban a múlt heti napi átlagnál - írja az MTI.
Szabó Dániel, 2020. április 8. szerda, 10:46
Fotó: Getty Images

Az egészségügyi minisztérium szerda reggeli kimutatása szerint kedden 211 embernél diagnosztizálták a fertőzést, s az összes fertőzöttek száma 5033-ra emelkedett. A múlt heti napi növekedési átlag 253 volt.

A Covid-19 betegségben eddig 91-en haltak meg, míg a gyógyultak száma 181-re emelkedett. A halálesetek száma kedden tizeneggyel, a gyógyultaké pedig 54-gyel emelkedett. Az elvégzett laboratóriumi tesztek száma szerda reggel 98 681-re nőtt. Az utóbbi időben a napi tesztek száma 5-6 ezerre emelkedett.

Kedden az országban ettől még meghosszabbították a rendkívüli állapotot.

Adam Vojtech egészségügyi miniszter a közszolgálati televízióban szerda reggel azt mondta, hogy a kormány mérlegeli a népszerű termelői piacok újranyitását húsvét után. A piacokat működtető szervezet már kidolgozta a szükségállapotnak megfelelő szabályokat is. A miniszter úgy véli, hogy a piacok újranyitása hozzájárulhat a lakosság jobb ellátásához friss mezőgazdasági termékekkel. Vojtech kijelentette, hogy miután a járványhelyzet a hét elején nem romlott, nincs akadálya annak, hogy csütörtökön a korábbi kormánydöntés alapján bővüljön a nyitva tartó üzletek és szolgáltatások sora.

HOZZÁSZÓLÁSOK