Csökkent a lakóingatlan-építések száma az USA-ban

Csökkent decemberben a megkezdett lakóingatlan-építések száma az előző hónaphoz képest. Novemberben öthavi csúcson, októberben héthavi mélyponton állt a mutató.
MTI-Eco, 2016. január 20. szerda, 15:43

Az amerikai kereskedelmi minisztérium szerdán azt közölte, hogy a szezonálisan kiigazított adatok szerint decemberben éves szintre vetítve 1 millió 15 ezer lakóingatlan építését kezdték el, ami 2,5 százalékos csökkenést jelent a novemberi adathoz képest.

Decemberben már a kilencedik egymást követő hónapban állt egymillió felett a megkezdett lakóingatlan-építések száma. Ilyen hosszú egybefüggő időszakra 2007 óta nem volt példa, és ez arra utal, hogy az ingatlanpiac fellendülése fenntartható pályára került. A kiadott építési engedélyek száma 3,9 százalékkal 1,23 millióra esett éves szintre vetítve a múlt hónapban.

Bár a lakásépítési szektor a hazai össztermék (GDP) kevesebb mint 3 százalékát állítja elő, a gazdaságra erősebb hatást gyakorol, mert a növekvő lakásárak növelik a háztartások vagyonát és ezáltal növelik a fogyasztói kiadásokat.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Bulemia, 2016.01.20 16:33

..mert ott nem nemzeti alapprogram a 3 gyerekes Családok segítése...

Van mit tanulniuk tőlünk!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html