Az euróövezetben és az Európai Unióban egyaránt mínusz 0,2 százalékra csökkent az infláció februárban a januári plusz 0,3 százalékról. Egy évvel korábban, 2015 februárjában mindkét régióban mínusz 0,3 százalék volt az éves infláció. Az előző havihoz képest az euróövezetben 0,2 százalékkal, az EU-ban 0,1 százalékkal emelkedtek a fogyasztói árak februárban.

Az energia és a dohánytermékek kivételével februárban minden termékcsoport ára emelkedett. Az energiaárak éves szinten 8,1 százalékkal csökkentek a januári 5,4 százalékos és az egy évvel korábbi, 2015. februári 7,9 százalékos csökkenés után. A januárihoz képest az energiaárak 1,3 százalékkal csökkentek februárban.

A dohánytermékek ára éves szinten 0,2 százalékkal csökkent februárban, míg januárban 0,3 százalékkal emelkedett.

Februárban az Európai Unió tagjai közül tizenötben regisztráltak negatív inflációt, Cipruson 2,2 százalékosat, Romániában pedig 2,1 százalékosat. A legnagyobb áremelkedés Belgiumban volt, 1,1 százalékos, illetve Ausztriában és Máltán 1,0 százalékos. A januárihoz képest húsz tagállamban csökkent az éves infláció, egyben stabil volt, hatban emelkedett.

Magyarországon februárban 0,3 százalékos volt az infláció a januári 1,0 százalék és a 2015. februári mínusz 0,9 százalék után. Februárban Magyarországon 0,1 százalékkal csökkentek a fogyasztói árak a januárihoz képest.