Dohányzási tilalom - pofonba szaladt az osztrák kormány

A tavaly decemberben alakult osztrák kormány úgy döntött, hogy változtat a korábban elfogadott szabályozáson, ami májustól megtiltotta volna a dohányzást az éttermekben és a bárokban. Ez azonban nem tetszett az emberek többségének, több mint 100 ezren írták alá az éttermi dohányzási tilalom enyhítésének kormányzati terve elleni petíciót - írja az Index.hu.
Szász Péter, 2018. február 18. vasárnap, 20:01
Fotó: Napi.hu / Szabó Dániel

Ausztriában a felnőttek 24 százaléka dohányzik, ami az egyik legmagasabb arány az iparosodott országokban. Ennek ellenére a lakosok, az orvosok és a szakszervezetek felháborodtak azon, hogy enyhítenék a dohányzási tilalmat, így csütörtökön az osztrák orvosi kamara és egy rákellenes szervezet aláírásgyűjtésbe kezdett - olvasható a portálon.

Kevesebb mint 72 óra alatt érték el a 100 ezres határt, ami ahhoz szükséges, hogy a parlament foglalkozzon a petícióval. Ausztria az utolsó európai országok egyike, ahol még rá lehet gyújtani az éttermekben és bárokban. Az országban pedig évente  13 ezren halnak meg dohányzással összefüggő betegségben.

A fotó forrása: Napi.hu/Szabó Dániel.

HOZZÁSZÓLÁSOK