Drámai nap lehet a csütörtök

Csütörtökön a brit népszavazás visz mindent, de azon kívül is makroadatdömpingre figyelhetnek a befektetők.
Napi.hu, 2016. június 22. szerda, 20:54
Fotó: MTI/EPA

Magyarországon csütörtökön nem közölnek fontos makroadatot. Megtartják viszont a szokásos államkötvény aukciót.  Hároméves kötvényből 20 milliárd, ötévesből 15 milliárd, 10 évesből 10 milliárd forint értékben bocsátanak kötvényeket aukcióra.

Európából reggel fél 10-kor a német feldolgozóipari BMI júniusi előzetes értékét publikálják, az előző mutató értéke 52,1 volt.

Több eurózónás, júniusi előzetes adat is megjelenik. Délelőtt 10-kor publikálják a feldolgozóipari BMI-t, melynek előző értéke 51,5 volt, a szolgáltatóipari BMI-t, itt az előző hónapban 53,3-at mértek, és az összetett BMI-t, amelynek egy hónappal korábbi értéke 53,1 volt.

Csütörtökökön több amerikai makroadatot is megismerhetünk.

Délután fél három munkanélküliségi adatok érkeznek, egy hete 277 ezren adták be először a munkanélküli segély iránit kérelmüket.

Háromnegyed négykor jelenik meg a júniusi előzetes feldolgozóipari BMI, amely egy hónapja 50,7-et mutatott, most az elemzők 50,5-ös értéket várnak. Délután négykor közlik az újépítésű lakóingatlanok májusi eladási számait, az áprilisi 619 ezer után most 565 ezer tranzakció várható. Ugyanekkor jelenik meg az amerikai gazdaságról átfogóbb képet adó, májusi előrejelző indikátor (leading indicators), amely egy hónapja 0,6 százalékon állt, a jelenlegi előrejelzés 0,2 százalék.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Pegazus_a_borbarat, 2016.06.23 00:30

@na4: Igen, a báránybőr hamar lehullik, a krokodilkönnyek hamar felszáradnak, az angyalálarc mögül hamar kibújik az ördög. Utána jön a liberálbolsevik leszámolás Angliában és egész Európában, amelyben Cameron és Merkel csak bábok lesznek, és amihez képest a Rákosi-diktatúra vidám barakk volt.

L E A V E ! ! !
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

na4, 2016.06.22 23:11

Hajrá Brexit! Ha most nem lépnek, az EU ledarálja őket mindörökre.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html