Semmi jóra ne számítsanak a dél felé autózók

Továbbra is jókora dugók őrlik fel a szerb-magyar határra érkező autósok türelmét a magyar oldalon. A gond orvoslására közös bizottság alakult, amelynek egyik nem sikerült megoldást találnia.
Barabás Júlia, 2019. október 4. péntek, 15:47
Fotó: Shutterstock

A szerb oldalon mindössze pár percet vártam, a magyaron viszont két órát - idézte a vajdasági Szabad Magyar Szó internetes hírportál egy felháborodott olvasója levelét, aki péntek reggel a szegedi munkahelyére igyekezett volna, azonban ez igencsak csigatempóban történt a határ miatt. Volt olyan, hogy negyedóra alatt a három sor közül az egyik se moccant meg, egy autónyit sem haladtunk előre - panaszkodott a vajdasági autós.

Péntek hajnalban és reggel többen is panaszkodtak a Horgos-Röszke autópálya-határátkelőn tapasztalható tempóra: Szerbia és Magyarország felé is nagyon lassan dolgoztak a magyar oldalon. A Vajdaságból egyre többen ingáznak magyarországi munkahelyre, így az utóbbi időben tovább szaporodott az északra igyekvők száma, azonban ez nem mentség arra, hogy a magyar oldalon dolgozók elfogathatatlan tempóban végzik a munkájukat - írta a hírportál.

Nem újkeletű problémáról van szó, Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke szeptember közepén azt mondta, várja, hogy a szerb-magyar közös munkacsoport, amely azért jött létre, hogy megoldási lehetőségeket találjon az évek óta tartó problémára, előrukkoljon valamivel. Pásztor szerint a legkevesebb az lehetne, hogy meghosszabbítanák néhány átkelő nyitva tartását. Emellett segíthet, hogy nemsokára megnyitják a Rábé-Kübekháza átkelőt, amely október 11-étől várja majd az utazókat 7 és 19 óra között.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Zsaba, 2019.10.04 21:42

Ilyen az, ha valahol fasiszta diktatúra alakul ki...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html