Durva meglepetés érheti az autósokat a határ túloldalán

Szerbiában megszigorítják a gyorshajtók büntetési tételeit, a kicsi sebességtúllépésért is több mint 8000 forintnak megfelelő összeget számlázhat a rendőr.
Barabás Júlia, 2018. október 20. szombat, 17:45
Fotó: Napi.hu

A szerb kormány elfogadta a közlekedésbiztonsági törvény módosítását, amelynek része a lakott területen kívüli sebességtúllépésre vonatkozó szabályok szigorítása - adta hírül a vajdasági Szabad Magyar Szó. A jövőben többet kell majd annak fizetnie Szerbiában annak, aki átlépi a megengedett sebességet.

Aki mindössze 10 kilométer/órával haladja meg egy adott útszakaszra érvényes sebességkorlátot, az 3000 dináros (több mint 8000 forint) büntetésre számíthat, bár ha nyolc napon belül fizet, akkor megúszhatja ennek felével. A 11-20 kilométer/órás túllépésért már 5000-et (közel 14 ezer forint) kell fizetni hasonló kedvezménnyel.

A törvényjavaslat szerint az a sofőr, aki az ölébe veszi a gyereket, vagy olyan helyen utaztatja a 12 évesnél fiatalabb személyt, ami nem ülésnek számít a személygépkocsiban, az harminc nap börtönt, vagy 200 ezertől 250 ezer dinárig (540-680 euró) terjedő pénzbüntetésre számíthat.

A fotó forrása: Szabó Dániel/Napi.hu

HOZZÁSZÓLÁSOK