Ég egy orosz atomtengeralattjáró

Kigyulladt egy javítás alatt álló orosz nukleáris tengeralattjáró, a tüzet órák óta sikertelenül próbálják eloltani. (Képünk illusztráció)
Napi.hu, 2015. április 7. kedd, 18:48
Fotó: MTI/AP

Moszkvai idő szerint 14 órakor kigyulladt egy orosz nukleáris tengeralattjáró a dokkban, ahol javítási munkálatokat folytattak rajta, vélhetően a hegesztés során keletkezett a tűz. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy még időben sikerült lezárni a hajó reaktorát, és mindenki sértetlenül elhagyta az Orjol fedélzetét - jelentette a TASZSZ. A hírek szerint a hajó külső és belső héja közötti szigetelő anyag kapott lángra.

A hírügynökség forrása hangsúlyozta, hogy nukleáris katasztrófától nem kell tartani, mivel a tengeralattjáró fegyvereit és az atomreaktor fűtőelemeit a szerelés idejére eltávolították. A hajón 2013 novembere óta dolgoztak az Arhangelszk közelében levő szeverodvinszki Zvjozdocska hajógyárban.

A helyszínre utazott az orosz haditengerészet műszaki főparancsnoka. Miután hagyományos eszközökkel a tüzet nem sikerült eloltani, úgy döntöttek, hogy az egész dokkot elárasztják vízzel.

HOZZÁSZÓLÁSOK