Egyes árak négyszeresükre emelkedtek Oroszországban

Az orosz legfőbb ügyész közölte, hogy egyes cikkek ára négyszeresére ment fel, különösen az élelmiszerek és a gyógyszerek drágultak meg.
Napi.hu, 2015. január 30. péntek, 13:13
Fotó: Reuters

Jurij Csajka orosz legfőbb ügyész közölte, hogy elképesztő árdrágulásokra figyelt fel hivatala, ezért komplex ellenőrzést és vizsgálatokat rendelt el. Ezek megállapították, hogy a legnagyobb, alaptalan áremelkedések az élelmiszereknél és a gyógyszereknél voltak, egyes cikkeknél ez elérte a 400 százalékot - jelentette a Prime moszkvai hírügynökség. - Szigorúan meg fogjuk büntetni az ezért a helyzetért felelős személyeket - jelentette ki Csajka.

Azonban az ügyészségi jelentések szerint nem egyedi esetekről van szó. A lipecki körzetben például egyes zöldségfélék, így a paradicsom 60 százalékkal drágult, a sajtok ára 20-47, a káposztáé 30, a cékláé 20, a halé 30 százalékkal ment feljebb. Az áremelések egyformán tapasztalhatók a nagy üzletláncoknál, a kis boltoknál és a piacokon is.

Az állami VTsIOM közvélemény-kutató legújabb felmérése szerint a két évvel ezelőttihez képest csaknem megháromszorozódott, 4-ről 11 százalékra emelkedett azok aránya, akik éhezéstől tartanak, 26 százalék pedig a nyomortól fél.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

VoIe, 2015.01.30 14:00

JO HIR!

Kozben a rubel tovabb zuhan :)
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

matrica, 2015.01.30 13:35

Az orosz legfobb ugyesz egy amerikai provokator? Az orosz szakertok azt mondjak nagy a jolet, a szankciok hatastalanok.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html