Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Öt ember vesztette életét vasárnap Santiago de Chile egyik kerületében egy ruházati áruházban, amelyben tűz keletkezett, miután a randalírozó tüntetők kifosztották. Korábban három ember lelte halálát két másik áruház feldúlását követően kiütött tűzben.

A fővárosban pénteken bevezetett rendkívüli állapotot vasárnap kiterjesztették az ország északi részén fekvő Antofagastára és a déli Valdiviára is, ahol "számos rendbontás volt és támadás történt az állami és magántulajdon ellen" - írta a portál.

Chilében pénteken kezdődtek az összecsapásokkal és gyújtogatásokkal kísért zavargások a metrójegy árának emelése miatt. Az elnök vasárnap összeült a parlament két házának, valamint a legfelsőbb bíróságnak az elnökével, hogy megvitassák, milyen sürgős lépéseket kell tenni a nyugalom helyreállítása érdekében. Ezenkívül törvénytervezetet küldött a parlamentnek, amelynek értelmében érvénytelenítik a metrójegy árának emeléséről hozott döntést. A képviselőház vasárnap este meg is szavazta a tervezetet.

A a metrójegy árának emelése csupán a "jéghegy csúcsa", a zavargások a lakosság általános elégedetlenségét tükrözik a rossz életkörülmények, a gazdasági problémák és a rendkívül nagy társadalmi különbségek miatt.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.
Indamedia Csoport