Egyszerre ugrott Észak-Koreának és Oroszországnak Trump

Oroszország a nemzetközi szankciók megsértésével segít Észak-Koreának nyersanyagokhoz jutni, Phenjan pedig "minden egyes nappal" közelebb kerül ahhoz, hogy az Egyesült Államokat elérni képes nagy hatótávolságú ballisztikus rakétát fejlesszen ki - idézi az MTI Donald Trump amerikai elnök Reuters brit hírügynökségnek szerdán a Fehér Házban adott interjúját.
Szabó Dániel, 2018. január 17. szerda, 21:58
Fotó: AFP

Oroszország egyáltalán nem segít nekünk az  Észak-Koreával kapcsolatos válság megoldásában - magyarázta Trump, aki az 53 perces interjúban arról beszélt, hogy szerint kevés értelme van Kim Dzsong Un észak-koreai vezetővel tárgyalásokat folytatni.

"Nem vagyok biztos abban, hogy a tárgyalásoknak bármi érdemi eredménye lenne. Már 25 éve zajlik egyeztetés, és sorra kihasználták korábbi elnökeinket" - vélekedett az amerikai elnök dacára annak, hogy korábban nem zárta ki a közvetlen tárgyalások lehetőségét.

Utóbbi kijelentése azért is meglepő, mert bár a kommunista rezsim vezetőjével rendre odaszólnak egymásnak, de Phenjan épp elkezdte a békülést: szerdán jelentették be, hogy Észak-Korea és Dél-Korea közösen vonul fel az olimpiai játékokon. Ez pedig épp az enyhülés jele.

A fotó forrása: AFP/Joseph Lago.

HOZZÁSZÓLÁSOK