Kommentárok sorát váltotta ki, hogy a lengyel államfő, Andrzej Duda saját 25 éves lányát, Kingát nevezte ki egyik társadalmi tanácsadójává - adta hírül a gazeta.pl. Bronislaw Komorowski volt államfő ezt így kommentálta: - Sokszor kértem tanácsot felnőtt gyerekeimtől, de soha meg sem fordult a fejemben, hogy ehhez státuszt is adjak nekik.

Arról, hogy Kinga Duda hivatalosan is a lengyel elnök tanácsadója lett az elnöki kancellária útján lehetett tudomást szerezni. A hölgy augusztus óta tölti be ezt a tisztséget, apja közölte, hogy ezért fizetést nem kap. A társadalmi tanácsadó önkéntes, és ezért ezen a címen semmilyen fizetés nem jár neki - írta az államfő a Twitteren.

Komorowski szerint a tanácsadók mindig valamilyen fontos témához kapcsolódnak, például a társadalmi élet egy-egy nagy kérdéséhez. Felmerül a kérdés, hogy ez esetben arra akar-e rámutatni, hogy a család különlegesen fontos a számára?

Kinga Duda kinevezése jövőbeni karrierjét nagyon is segítheti, hiszen részt vehet számos olyan találkozón, illetve nemzetközi konferencián, amelyekre enélkül nem kapna meghívást. Miután az elnökválasztás második fordulója után Kinga Duda a gyűlöletről, illetve a kisebbséghez tartozók tiszteletéről beszélt, feltételezik, hogy az LMBTQ kisebbségi ügyekben adhat tanácsokat papájának.