Eldőlt: határellenőrzés lesz Hegyeshalmon is

Júniusban ideiglenesen visszaállítják a határellenőrzést a magyar-osztrák határon.
, 2011. május 24. kedd, 11:19
Fotó: Napi.hu

A Külügyminisztérium arra hívta fel az Ausztriába, vagy Ausztriát érintve utazó magyar állampolgárok figyelmét, hogy az osztrák hatóságok a Világgazdasági Fórum zökkenőmentes lebonyolítása érdekében 2011. június 4-9. között - ideiglenes jelleggel - Ausztria teljes határszakaszán visszaállítják a légi, vízi és közúti határellenőrzést. Ebben az időszakban az intézkedés miatt várhatóan megnövekszik a tervezett utazás menetideje.

Mindez azt is jelenti, hogy nem annak a kezdeményezésnek a gyakorlatba való átültetéséről van most szó, amelynek értelmében az Európai Bizottság ideiglenesen lehetővé tenné a schengeni övezeten belüli határellenőrzések visszaállítását. Amint arról beszámoltunk, utóbbit Olaszország és Franciaország azért szorgalmazza, mert az arab világon végigsöprő forradalmak nyomán rendkívüli módon megnőtt a menedékkérők száma. Ez a kezdeményezés csak rendkívüli helyzetben és ideiglenesen, de lehetővé tenné a szabadon átjárható schengeni határok ellenőrzésének visszaállítását.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

informer, 2011.05.24 12:07

Ha nem az afrikai menekültek miatt van, akkor nagyon kiváncsi lennék egy pontos és hivatalos magyarázatra, mi a csudát akarnak ellenőrizni. Nem igen hiszem, hogy bármelyik érv 1 percig is megállná a helyét, kivéve ha azt mondanák, hogy szívatásból. A nyári szezonban ez komolyan annak minősül. Mi állampolgárok pedig hagyjuk bárgyún, hogy néhány nagyhatalmu ökör tisztviselő emberek tízezreivel szórakozzon.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html