Elkeseredett lépésre szánta el magát a török elnök

Elkeseredett lépésre szánta rá magát Recep Tayip Erdogan török elnök, hogy elkerülje az országát fenyegető valutaválságot: egy szombati nagygyűlésen arra kérte a híveit, hogy váltsák át a dollárban és euróban tartott pénzüket lírára, így nyomva föl a török pénznem árát - írja az Index.hu.
Szász Péter, 2018. május 27. vasárnap, 09:59
Fotó: Napi.hu / Szabó Dániel

Törökország éppen egy pénzügyi válság szélén táncol, a török lakosság és cégek úsznak a dollárban felvett hitelekben, az infláció 11 százalékos, ez pedig a régiós bizonytalanságokkal és Erdogan egyre autoriterebb fordulataival eldurvuló török belpolitikával együtt arra ösztönözte a befektetőket, hogy eladják a török lírájukat - olvasható a portálon.

A török valuta értéke így folyamatosan csak esik, ebben az évben már 20 százalékot vesztett az értékéből, az elmúlt napokban pedig még meredekebb zuhanásba kezdett. A jegybank is agresszív lépésre szánta el magát, 300 pontos kamatemelést hajtott végre.

Erdogannak és kormányának különösen rosszul jön most ez a válság, egy hónap múlva ugyanis választások lesznek Törökországban.

A kép forrása: Napi.hu/Szabó Dániel.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

na4, 2018.05.27 11:34

Ostoba idióta. Az egész válság éppen az ő diktatórikus húzásai miatt van. A tőke, a vállalkozás, az innováció olyan helyekre megy, ahol nyugodt körülmények között gyarapodhat, dolgozhat. Erdogan miatt Törökország nem ez a hely. Hülye! A törökök jobban tennék, ha elzavarnák a búsba!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html