Eltűnt több száz karanténba került brit turista egy svájci síparadicsomból

Több száz, karanténba zárt brit turista tűnt el vasárnapra a Verbier síparadicsomból – írja az MTI svájci hatósági közlések nyomán.
K. Kiss Gergely, 2020. december 27. vasárnap, 18:05
Fotó: Pexels

Az üdülőhelyen 420 brit vendéget fogadtak karácsony előtt, akik számára - az Egyesült Királyságban megjelent új vírusvariáns miatt - karantént rendeltek el.

Közülük ötvenen azonnal távoztak, az üdülőhelyen maradt 370 emberből pedig kevesebb mint egytucatnyi tartózkodott ott vasárnap - mondta el a közeli Bagnes városának önkormányzati szóvivője.

A szóvivő hozzátette, hogy a turisták viselkedése valamelyest érthető, és élesen bírálta a hirtelen és visszamenőleges hatállyal elrendelt karanténkötelezettséget. Családokat kicsiny gyerekekkel hirtelen bezártak 20 négyzetméterre. Kibírhatatlan volt - hangoztatta. Elmondta továbbá, hogy néhányan azóta bizonyíthatóan Franciaországban bukkantak fel, de ott zárt téli üdülőhelyeket találtak, illetve ott is karanténkötelezettséget írtak elő nekik.

Svájc december 20-án állította le az Egyesült Királyságból és a Dél-afrikai Köztársaságból érkező légi járatokat a koronavírus új, fertőzőképesebb mutációja miatt, amelyet ebben a két országban azonosítottak.

December 21-én a svájci hatóságok elrendelték az egy hete az alpesi országban tartózkodó britek és dél-afrikaiak karanténkötelezettségét az érkezésüktől számított 10 napra

HOZZÁSZÓLÁSOK