"Görögország brüsszeli prés alatt" - írja szalagcímben az Ethnos bulvárlap, amely szerint a csütörtöki egyeztetéseken a görög tárgyalók "vad fenyegetőzések" és "ultimátumok" kereszttüzébe kerültek.

A konzervatív Kathimerini lap "Megoldás, vagy végleges szakítás" címmel megjelent cikkében a Görögországgal szembeni ellenséges brüsszeli hangulatot ecseteli. A lap szerint amennyiben szombaton az euróövezeti pénzügyminiszterek nem találnak kompromisszumos megoldást, az Eurogroup át fog térni a Görögország összeomlásával és az annak következtében szükségessé váló intézkedésekkel foglalkozó "B-terv" megvitatására.

A baloldali Efimerída ton Syntaktón lap szerint a hitelezők tulajdonképpen a görög miniszterelnököt akarják "kiiktatni" azzal, hogy teljes mértékben alá akarják vetni akaratuknak. A lap értesülése szerint Alekszisz Ciprasz figyelmeztette az Európai Tanács elnökét Donald Tuskot, hogy "ne becsülje alá mire képes egy nemzet, ha megalázva érzi magát".

A radikális baloldali görög kormánypárt lapja, az I Avgi "Ciprasz: nem írom alá Görögország halálos ítéletét - Új Eurócsoport-ülés szombaton, az utolsó pillanatban" címmel megjelent cikkének konklúziója szerint "Európát Schäuble és társai zsarolják".