Erőset mondott Merkel

Meg kell akadályozni az illegális migrációt - jelentette ki Angela Merkel német kancellár hétfőn Berlinben az ENSZ menekültügyi főbiztosával, Filippo Grandival folytatott megbeszélése előtt.
Domokos László, 2018. április 23. hétfő, 18:59
Fotó: Pixabay

Németország célja az illegális migráció megakadályozása és helyettesítése "legális lehetőségekkel", valamint a menekülésre kényszerítő okok felszámolásáért folytatott küzdelemmel és a rászorulóknak "helyben nyújtott gyors segítséggel".

Berlin az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságával (UNHCR) együttműködésben igyekszik segítséget nyújtani például a Szíria térségében tartózkodó menekülteknek. Azt a tízezer menekültet is az UNHCR válogatja ki, akiket Németország befogad az Európai Bizottság afrikai és közel-keleti menekültek támogatására szervezett áttelepítési programjában - mondta a kancellár az MTI beszámolója szerint, amit az atv.hu idézett.

Angela Merkel szerint a Törökországgal kötött menekültügyi megállapodás is éppen azt szolgálja, hogy az Európába jutás legális lehetősége és a helyben nyújtott segítség révén megakadályozzák az illegális migrációt.

Németország az utóbbi négy évben megháromszorozta az UNHCR-nek folyósított pénzbeli támogatást, és tavaly már a második legnagyobb finanszírozó volt az Egyesült Államok után. Az ország befogad tízezer menekültet az Európai Bizottság afrikai és közel-keleti menekültek támogatását célzó áttelepítési programjában. Remélem, hogy Berlin döntése "iskolát teremt" és követőkre talál Európában - mondta Filippo Grandi. Németország politikai értelemben is az UNHCR egyik legfőbb támasza, így az ENSZ globális migrációs megállapodásának legfőbb támogatói között is ott van.

Az ENSZ reményei szerint az év végére elkészülhet a globális migrációs csomag.

Fotó forrása: Pixabay

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Bahnsteig_Eins, 2018.04.24 12:28

Tehát újabb analfabéta bantu migránsokat hoznak be, miközben Európa déli részén 30-40 százalékos a munkanélküliség, főleg a fiatalok körében. Ez háború, a brüsszeli maffia háborút folytat Európa őslakossága ellen.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

na4, 2018.04.24 12:10

Ostoba, sötét némber. Éppen őmiatta van a migráció. Napjai meg vannak számlálva, óriási már a felháborodás Németország szerte. Bíróság előtt és börtönben fogja végezni.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Borisz1106, 2018.04.24 11:36

"Németország célja az illegális migráció megakadályozása és helyettesítése "legális lehetőségekkel""

"Remélem, hogy Berlin döntése "iskolát teremt" és követőkre talál Európában - mondta Filippo Grandi. "

Nos ha Németország már nyíltan támogatja a legális migrációt, ám tegye. Az ő dolguk. Viszont aki ehhez nem akar csatlakozni azt hagyják békén szépen. Szóval amennyiben lesznek követői "önszántukból", nincs semmi gond.
A kötelező betelepítési kvóta innentől okafogyottá vált!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html