Észak-Korea: Amerika drágán megfizet ezért

Amerikai kérésre hétfőn az ENSZ Biztonsági Tanácsa (BT) ismét szankciókról szavaz Észak-Korea ellen - írja az MTI. Közben Észak-Korea közölte, az amerikai adminisztráció drágán megfizet majd Észak-Korea pocskondiázásáért.
Szabó Zsuzsanna, 2017. szeptember 9. szombat, 09:13
Fotó: MTI/EPA

Washington már a hét közepén jelezte, hogy újabb és a korábbiaknál jóval erőteljesebb szankciókat szeretne Észak-Korea ellen, pénteken pedig hivatalosan is kérte a BT-szavazást.

Nikki Haley amerikai ENSZ-nagykövet a héten "a lehető legerőteljesebb" szankciókat sürgette a világszervezetben Phenjan ellen. Ezután Washington a BT-ben újabb határozattervezetet köröztetett, amelyben olajembargót, Kim Dzsong Un észak-koreai vezető javainak befagyasztását, az észak-koreai textilexport embargóját és az észak-koreai vendégmunkásoknak történő kifizetések visszatartását követeli.

Vétó lesz?

Sajtóértesülések szerint ENSZ-diplomaták nem zárják ki, hogy Kína és Oroszország megvétózza az újabb határozattervezetet, mindenesetre Washington erőteljes lobbizásba fogott a BT-tagok között az elfogadás érdekében. Vaszilij Nebenzia, Oroszország állandó ENSZ-képviselője egyelőre azt hangoztatta, hogy a hétfői szavazás "még korai".

Liu Csie-ji, Kína ENSZ-nagykövete megszakította látogatását az Afrikai Unió központjában, az etiópiai Addisz-Abebában, és visszatért az ENSZ székhelyére, New Yorkba. Matthew Rycroft, az Egyesült Királyság ENSZ-nagykövete már csütörtökön este támogatásáról biztosította az amerikai határozattervezetet, amelynek célja az, hogy tárgyalóasztalhoz kényszerítse Phenjant.

Drágán megfizet ezért Amerika

A Fox News hírcsatorna pénteken arról adott hírt, hogy Észak-Korea - a KCNA állami hírügynökség révén - Nikki Haley ENSZ-nagykövetet "politikai prostituáltnak" nevezte. "Vigyáznia kellene a nyelvére, még akkor is, ha valószínűleg bolond. Az amerikai adminisztráció drágán megfizet majd Észak-Korea pocskondiázásáért " - idézte az észak-koreai állami hírügynökséget a Fox News.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

matura, 2017.09.09 10:34

@matyi2010: Ez a lényeg, kína a jóbarát USA-t halálosan zsarolja ünnel, nyilván kínától származik a cseppenként adagolt atom és a rakéták is (esetleg Putyintól),
mellesleg a kínaiak és a koreaiak az USA nélkül japán rabszolgák lettek volna,
mostanra már ez elfelejtve, maradt az aljas játék.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

matyi2010, 2017.09.09 10:22

Észak- Koreát Kína tudná érdemben befolyásolni.
Csak az úgy nem működik, hogy az USA folyamatosan kioktatja Kínát, mint most a Fiat felvásárlásának ügyében, majd felszólítja, hogy buktassa meg az észak-koreai rendszert, hogy azt Dél-Korea lenyelje, és így amerikai csapatok állomásozhassanak a kínai határnál.
Ahhoz, hogy Peking komoly szívességet tegyen az USA-nak hasonló nagyságú viszonzásra van szükség.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

troll, 2017.09.09 09:44

abban biztosak lehetünk, hogy pyongyang nem akar háborút, és nem is fog támadást intézni egyetlen állam ellen sem, teljesen tisztában vannak azzal ,hogy ez a mai erőviszonyok mellett a pusztulásukat okozná.

a nukleáris arzenálra éppen a béke megőrzése miatt van szükségük, csak ezzel tudják elrettenteni az óriási túlerőben lévő washingtont egy esetleges agressziótól.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html