Békéscsabától Veszprémig tartanak májusban Európa-napot

Az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete, az Európai Parlament Magyarországi Kapcsolattartó Irodája és a Europe Direct tájékoztató hálózat országszerte színes Európa-napi programokat hirdetett meg családok számára.
Szabó M. István, 2019. április 29. hétfő, 11:23
Fotó: Getty Images

Május 1-től bő két héten át országos "turnét" tart az Európai Unióról az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete, illetve az Európai Parlament Magyarországi Kapcsolattartó Irodája.

Milyen legyen Európa jövője? Hogyan járul hozzá az Európai Unió Magyarország megújulásához? - ilyen, és ehhez hasonló kérdésekkel foglalkozik az ország 19 városában megrendezendő Európa-napi rendezvénysorozat. Az ingyenes gyermek- és családi programok mellett a rendezvényeken a Europe Direct irodák munkatársai tájékoztatást adnak az EU-val kapcsolatos más témákban is, legyen szó oktatásról, munkavállalásról, utazásról vagy az Európai Unió céljairól.

Az Európa-napi rendezvények helyszínei és időpontjai:

 május 1., szerda - Békéscsaba (Széchenyi liget), Debrecen (Nagyerdő), Pécs (Balokány Liget), Tatabánya (Csónakázó-tó), Zalaegerszeg (Zala Plaza parkolója)
 május 4., szombat - Pusztaszabolcs (Sportpálya), Somoskő (Várdomb), Szekszárd (Béla tér)
 május 7., kedd - Győr (volt Megyeháza előtti tér), Kaposvár (Európa Park)
 május 9., csütörtök - Eger (Dobó tér), Nyíregyháza (Szabadság tér)
 május 10., péntek - Kecskemét (Piaristák tere), Szeged (Szent-Györgyi Albert Agóra), Szombathely (Fő tér)
 május 11., szombat - Miskolc (Városház tér), Szolnok (Kossuth tér)
 május 12., vasárnap - Budapest (Szabadság tér). (Innen indul a Magyarország 15 éves EU-tagságát ünneplő, 15 év - 15 km elnevezésű futóverseny is. Bővebb információ: www.bbu.hu/eu15)
 Május 18., szombat - Veszprém (Veszprém Aréna)

 

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

europeer, 2019.04.29 12:56

Ez olyan röhejes, hogy Állítsuk meg Brüsszelt, meg az EU nem kell csak a pénze, most meg Európa-napok. Utájjuk az EU-t, de éjjen? Persze, ezzel fedi el a fideszt az Éjjen május 1-et.
szánalmas.eu
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html