Az Államadósság Kezelő Központ 3 hónapos diszkont kincstárjegy aukciót tart 50 milliárd forint tervezett értékben.

Kedden tíz órakor jelenik meg a német és az eurózónás előzetes áprilisi feldolgozópari PMI, míg az Egyesült Államokban délután 3 óra körül teszi közzé előzetes adatát a Markit gazdaságkutató intézet.

Délután két órakor közli áprilisi kamatdöntését az MNB monetáris tanácsa. A Napi Gazdaságnak nyilatkozó elemzők szerint is folytatódik az augusztusban megkezdett kamatcsökkentési ciklus, amivel 4,75 százalékos történelmi mélységbe szállhat az alapráta. A szakértők év végéig ezenfelül további 50 bázispontos csökkentésre látnak teret.

Az Egyesült Államokban 16 órakor jelenik meg a márciusi újlakás eladások statisztikája. A hétfői használtlakás-eladásokhoz hasonlóan az újlakások értékesítésében is növekedést vártak a Reuters elemzői, azonban a használt lakások esetében a várt emelkedés helyett 0,6 százalékkal csökkent az eladások száma. Az új építésű lakások esetében az előző havi 411 ezer után az előrejelzés szerint márciusban 420 ezerrel nőtt az eladott lakások száma.

Kedden tőzsdezárás után teszi közzé negyedéves jelentését az Apple. Soha nem voltak még ilyen alacsonyak a várakozások a telekommunikációs céggel szemben, mint most. A profitja 18 százalékkal, 9,53 milliárd dollárra eshet, az árbevétel pedig csak 8 százalékkal emelkedhet, 42,4 milliárd dollárra a Bloomberg elemzői konszenzusa szerint.