Reggel 9 órakor az ipari termelői árak márciusi alakulásáról jelent a KSH. Februárban a belföldi- és az exportárváltozás eredőjeként az ipari termelői árak 0,4 százalékkal emelkedtek az előző havihoz képest.

Az MNB márciusi statisztikáit közli a hitelintézetek összevont mérlegéről, valamint a háztartási és nem pénzügyi vállalati kamatlábakról.

Kedden közöl részleteket Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke a jegybank növekedési hitelprogramjának részleteiről. Április elején három intézkedésből álló programot hirdetettek a vállalati hitelezés ösztönzése és a pénzügyi rendszer sebezhetőségének csökkentése érdekében. A jegybank akkor arról tájékoztatott, hogy április végéig folytatják le az egyeztetéseket a pénzintézetekkel.

Az Államadósság Kezelő Központ 3 hónapos kincstárjegy aukciót tart 50 milliárd forint tervezett mennyiségben.

A német szövetségi munkaügyi hivatal 10 órakor közli az áprilisi munkanélküliségi adatokat. Márciusban a szezonális és naptári hatás kiszűrésével 13 ezerrel emelkedett a munkanélküliek száma Németországban, a munkanélküliségi ráta pedig sorban a harmadik hónapja 6,9 százalék lett. Áprilisban az elemzők 2 ezer fős emelkedést várnak, a ráta változatlanul 6,9 százalék.

Az Eurostat 11 órakor teszi közzé az eurózónás márciusi munkanélküliségi adatokat. A 17 tagállamban februárban 19,07 millió ember volt munkanélküli, 33 ezerrel több, mint egy hónappal korábban. A munkanélküliségi ráta 12 százalékon volt, ez márciusban az előrejelzés szerint 12,1 százalékra emelkedhet.

Az euróövezet előzetes áprilisi inflációs adatát is közli az Eurostat 11 órakor, év/év alapon a márciusi 1,7 százalékról 1,6 százalékra mérséklődhet az infláció üteme.

A tengerentúlon kedden és szerdán ülésezik a Federal Reserve nyíltpiaci bizottsága és a múltheti, vártnál gyengébb amerikai GDP adat felerősítette a várakozásokat, hogy egyelőre nem változtat a testület a havi 85 milliárd dolláros kötvényvásárlási programon - írta összefoglaló elemzésében a Reuters.

A húsz legnagyobb amerikai várost összesítő S&P Case-Shiller februári ingatlanár indexe is megjelenik, éves szinten a lakásárak 9 százalékkal nőhettek az előző havi 8,1 százalék után.

Az amerikai Conference Board gazdaságkutató intézet fogyasztói bizalmi indexét közli, a mintegy 5000 háztartás megkérdezése alapján készülő index áprilisban 61 pontra emelkedhet az előrejelzés szerint az előző havi 59,7 pontról.

Európában és Amerikában is folytatódnak a vállalati negyedéves gyorsjelentések, kedden jelent többek közt a Pfizer.