A Központi Statisztikai Hivatal reggel 9 órakor teszi közzé jelentését az építőipar májusi teljesítményéről. Áprilisban az építőipari termelés kiigazítatlan adatok szerint és munkanaptényezővel kiigazítva egyaránt 27,2 százalékkal volt magasabb az egy évvel korábbinál. Mindkét építményfőcsoport termelése emelkedett: az épületeké 9,6, az egyéb építményeké 46,5 százalékkal.

Az Államadósság Kezelő Központ 3 hónapos diszkont kincstárjegy aukciót tart, 40 milliárd forint tervezett mennyiségben.

Németországban 11 órakor jelenik meg a német gazdasági hangulatot jellemző Zew-index júliusi adata. Júniusban az index értéke váratlanul 29,8 pontra esett vissza, az előrejelzés kétpontos emelkedést várt volna a májusi 33,1 pont után. A júliusi prognózis további romlást jelez (28,5 pont).

Hazai idő szerint délután fél háromkor jelenik meg a júniusi kiskereskedelmi forgalmi statisztika az Egyesült Államokban. Májusban a várt 0,6 százalék helyett csak 0,3 százalékkal nőtt a kiskereskedelmi forgalom, de közben az áprilisi adatot az eddigi 0,1 százalékról 0,5 százalékra javította a kereskedelmi tárca. Az elemzők júniusra havi alapon 0,6 százalékos bővülést várnak.

Folytatódik az amerikai vállalatok gyorsjelentési szezonja, kedden a piacok zárása után teszi közzé második negyedéves számait - többek közt - Goldman Sachs, a JP Morgan, a Johnson&Johnson, az Intel ás a Yahoo.