Japánban hajnalban áprilisi inflációs adat jelenik meg. A teljes országra nézve a márciusi infláció éves összevetésben 1,3 százalékos volt, a várakozás szerint áprilisban 3,1 százalékkal emelkedhettek az árak az évek óta deflációval küzdő országban - ez rég nem látott mérték lenne.

A német szövetségi statisztikai hivatal reggel 8 órakor publikálja az áprilisi kiskereskedelmi forgalmi jelentését. Az előrejelzés szerint éves szinten 1,1 százalékkal csökkenhetett a forgalom, míg hó/hó alapon kissé, 0,1 százalékkal bővülhetett.

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) 9 órakor az idei első negyedéves jelentését adja ki a nemzetgazdasági beruházások alakulásáról. Tavaly a negyedik negyedévben a beruházások 14,9 százalékkal nőttek az előző év azonos időszakához képest. 2013 egészében a volumen 7,2 százalékkal emelkedett.

A Magyar Nemzeti Bank szokásos, ezúttal áprilisi statisztikáit közli a hitelintézetek összevont mérlegéről, valamint a háztartási és a nem pénzügyi vállalati kamatlábakról.

Délután fél háromtól adatdömping várható az Egyesült Államokból, elsőként a személyes jövedelmek és a személyes fogyasztási kiadások április alakulásáról érkezik adat. Később a chicagói beszerzési menedzser index (PMI) májusi, majd a Michigani Egyetem fogyasztói bizalmi indexe szintén májusi száma jelenik meg.